Tema ”Jag och vi AB”

I tema ”Jag och vi AB” som var höstens första tema arbetar vi med värdegrund och gruppstärkande aktiviteter för att lära känna varandra och oss själva lite bättre. Syftet är att bygga ihop handledargrupperna, årskursen och 4-5 för att vi ska få bästa möjliga klimat och studiero. Alla elever träffar all personal och får prova på olika aktiviteter, några exempel är lakantennis, porträttmålning utan pensel, kluringar oxh skruvar & muttrar. Alla målar också en egen pusselbit som byggs ihop till Lillmimerpusslet som finns att se i kapphallen på Lillmimer.

tis 26 Sep 2017
tis 22 Aug 2017

Den 14 mars är det Pi-dagen (3.14). Det är värt att uppmärksammas tycker vi på Lillmimer. Alla femmor laborerade praktiskt med att mäta olika runda föremåls diameter och undersökte förhållandet mellan diameter och omkretsen. Visste ni att rekordet att komma ihåg de oändliga Pi-decimalerna sattes 2006 av japanen Akira Haraguchi och är på otroliga 100 000 st, hämtade direkt ur minnet!  Några av femmorna klarar att memorera 20 stycken!!! Hur många klarar ni? Avslutningsvis så åt vi pi-zza.

tor 16 Mar 2017

Avslutning på valbart ”ap pass med inslag av yoga och rörelse”

Ett mysigt och roligt avslut på vårt yoga och rörelse pass , Tack 🙂

Idrott & hälsa

tor 9 Feb 2017

Inbjudan årskurs nio ”Det blev som det blev”

Vi avslutar veckan med att bjuda in årskurs nios föräldrar till en fantastisk föreställning 🙂 ”Det blev som det blev”

Affisch_1_pdf

fre 3 Feb 2017

Tema upptäckarna

På Lillmimer flödar kreativiteten då vi är ”ute på Upptäcksresor” och forskar om olika upptäckare,

det är tema ”Upptäckarna” som gäller!

Vår avslutande vecka har vart lärorik och innefattat både besök på MittUniversitetet där vi fått vara med i labbsalar, fått föreläsning och se samband mellan Marco Polo och Christopher Columbus. Vi har muntliga presentationer för varandra om våra upptäckare som vi forskat om samt att vi fick avsluta veckan med en trerätters Nobellunch!
Jag tror att det är fler än mig själv som kommer gå hem nöjda för helgen och se fram emot vad nästa vecka har att inbringa.
fre 9 Dec 2016

Ny rektor – Johan Edelsvärd

Då var påsken slut och det börjar bli vår. Lite drygt två månader kvar till sommarlovet  och det brukar gå fort. Jag håller fortfarande på att jobba in mig i verksamheten på skolan och det går bättre och bättre. Eleverna har fått ett ansikte på ”rektorn” så de vet vem de ska vända sig till.

Det är riktigt roligt att se alla engagerade lärare ge sitt yttersta för att alla elever ska nå sin fulla potential. Det är även roligt att möta alla trevliga och engagerade elever.

Jag har ännu inte hunnit med att träffa så många av er föräldrar, men har ni vägarna förbi skolan. Tveka inte att komma in och hälsa.

//Johan Edelsvärd

fre 4 Mar 2016